Nissan Micra: helemaal nieuw of vernieuwd?

Geen reacties

Nissan zegt dat er zoveel wijzigingen zijn aan de Micra dat je gerust kunt spreken van een nieuw model. Er zijn inderdaad de nodige verbeteringen, maar het gaat hier toch écht over een facelift.

Gisteren kwamen al de eerste foto’s naar buiten en nu hebben ook de bijbehorende informatie over de vernieuwde Nissan Micra. Nissan spreekt over ‘de nieuwe Micra’ maar dat is wellicht iets te voorbarig, de huidige Micra is nog duidelijk te herkennen maar op vele punten fijngeslepen.

Het uiterlijk heeft enkele wijzigingen ondergaan. Ze zijn op het eerste gezicht niet groot maar Nissan heeft de voor- en achterbumper, de grille, koplampen, voorschermen en de motorkap opnieuw ontworpen. In de achterlichten zit nu led-techniek. Het V-vormige motief onder het logo is onderdeel van het nieuwe familiegezicht van Nissan. Er zijn nieuwe lichtmetalen wielen en Nissan heeft enkele nieuwe lakkleuren in het assortiment opgenomen.

In het interieur vind je een nieuwe middenconsole, hoogwaardigere bekleding van stoelen en deurpanelen en een beter afleesbaar instrumentenpaneel. De vernieuwde Micra wordt geleverd met nieuwe audio- en navigatiesystemen. Op de duurste uitvoeringen krijg je het Nissan Connect-systeem met 5,7 inch beeldscherm en diverse geïntegreerde Google-diensten.

Aan de motoren is niets gewijzigd, dat is ook niet echt nodig. De 1.2 DIG-S driecilinder turbomotor valt nog steeds in de 14 procent bijtellingscategorie. Nissan gaat de vernieuwde Micra leveren in vier uitvoeringen: Visia, Acenta, Connect Edition en Tekna. Cruise control is standaard, airconditioning wordt geleverd vanaf het tweede uitrustingsniveau en een navigatiesysteem krijg je vanaf de Connect Edition. Prijzen volgen later, de vernieuwde Micra staat in september in de showroom.