Nissan breidt accugarantie Leaf ook uit voor bestaande klanten

Geen reacties

Nissan breidt de accugarantie van de Leaf ook uit voor bestaande klanten. Voor nieuwe klanten gold de verlengde garantie van 5 jaar of 100.000 kilometer al.

Nissan doet niet kinderachtig met de nieuwe, uitgebreide garantie die kopers krijgen op de accu’s van de Leaf. De garantietermijn werd onlangs uitgebreid van 3 naar 5 jaar, waarbij bovendien een accucapaciteit van 75 procent wordt gegarandeerd. Nissan maakt nu bekend dat bestaande klanten deze vernieuwde garantie met terugwerkende kracht krijgen. Dat is ook handig om te weten als je in de markt bent voor een gebruikte Leaf.

Volgens Nissan hebben de accu’s in de praktijk bewezen betrouwbaar te zijn. Daarom durft het merk het nu aan om de vernieuwde garantie ook op de bestaande batterijen te geven. Deze zomer verschijnt de vernieuwde Leaf op de markt en ook die wordt verkocht met vijf jaar garantie op accu’s.

De uitgebreidere garantie, die dus al langer wordt verstrekt bij nieuwe Leafs, houdt in dat Nissan instaat voor het behoud van de accucapaciteit. Als die binnen 5 jaar of 100.000 kilometer met meer dan 25 procent afneemt kan je aanspraak op de garantie. De indicatoren voor de accucapaciteit zijn ingebouwd in de boordcomputer van de Leaf.