Nissan Juke Nismo RS: omdat het altijd gekker kan

Geen reacties

Dus jij dacht dat de Juke Nismo al bizar is? Maak dan kennis met de Juke Nismo RS, die van alles nog een beetje meer biedt.

De Nissan Juke is al een attractie op zich om te zien. De Juke Nismo doet daar nog een schepje bovenop en nu is er zelfs de Nismo RS. Nissan heeft ‘m onthuld op de autoshow van Los Angeles. Een sportiever interieur, meer vermogen, een mooier uitlaatgeluid en een scherpere besturing zijn de belangrijkste wapenfeiten van de Juke Nismo RS.

De RS haalt 215 pk uit de 1.6 DIG-T motor, 15 pk meer dan z’n Nismo-broertje. Het koppel is met 34 Nm toegenomen tot 284 Nm. Standaard heeft de Nismo RS voorwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde zesbak. Een CVT-automaat kan ook, deze is altijd in combinatie met 4WD. Het vermogen is dan 211 pk. De automaat is ook zelf te schakelen in acht verzetten.

Nissan heeft de vermogenswinst bereikt door aanpassingen aan de motorelektronica en het uitlaatsysteem door te voeren. De RS zou ook een mooier uitlaatgeluid dan z’n niet-RS broertje moeten voortbrengen. Ook de besturing en remmen zijn een tandje scherper afgesteld.

Het uiterlijk is uiteraard een beetje verder opgedirkt. 18 inch wielen, rode accenten en dikkere sideskirts zijn de highlights. In het interieur vind je Recaro sportstoelen, Alcantara op het stuur en koolstofvezel-look panelen.

De Juke Nismo RS komt volgend jaar op de markt, zoals het er nu naar uitziet ook in Nederland.