Nissan 3E beconcurreert Google Glass

Geen reacties

Nissan werkt aan een concurrent van Google Glass, een als bril draagbare computer. Het zal een prototype van de 3E tonen op de aanstaande Tokyo Motor Show. 

Als eind deze maand op de autoshow van Tokio de Nissan BladeGlider conceptcar niet voldoende kijkers naar de Nissan-stand trekt, dan doet Nissans nieuwe gadget dat vast. Het gaat om een als bril draagbare computer, vergelijkbaar met Google Glass, die de naam 3E draagt. 

De Nissan 3E is tijdens het rijden verbonden met het internet. De ‘bril’ maakt het mogelijk informatie of beelden – denk aan navigatiepijlen – te projecteren die in het gezichtsveld van de rijder vallen, zonder dat deze de ogen van de weg af hoeft te draaien. Ook zou de 3E communicatie met mensen buiten de auto mogelijk maken en opname van beelden vanuit het gezichtspunt van de autorijder. 

Nissan wil vóór de beurs nog weinig kwijt over de gadget, behalve dat deze nog in de prototypefase verkeert. Een teaservideo op Youtube laat zien hoe je er met de 3E uitziet; een van de beelden daaruit zie je bij dit artikel. Mocht de Nissan 3E in productie gaan dan zal het Japanse bedrijf te maken krijgen met dezelfde veiligheidsdiscussie als fabrikanten die Google Glass willen gaan toepassen.