Nissan Qashqai 360: ‘a car with a view’

Geen reacties

Nissan introduceert een nieuwe uitrusting van z’n populaire cross-over, de Qashqai 360. Het getal verwijst naar het 360 graden uitzicht dat je hebt dankzij de Around View Monitor. 

Als we op vakantie gaan of een woning kopen willen we graag ‘a room with a view’. Maar zou dat, gezien de veiligheid, niet ook een belangrijke eis moeten zijn bij de aanschaf van een auto? Niet slechts uitzicht op de weg vóór je maar om de hele auto heen.

Nissan introduceert deze ‘car with a view’, de Qashqai 360. Met uitzicht rondom dankzij camera’s, zodat je bijvoorbeeld bij het inparkeren ook dat paaltje in de dode hoek kunt ontwijken. De Qashqai 360 is een nieuw uitrustingsniveau, dat behalve de Around View Monitor ook standaard het Nissan Connect-communicatiesysteem met navigatie heeft, plus audiobesturing, Bluetooth en een aansluiting voor een Apple iPod. 

Je kunt ‘de 360’ onderscheiden door de zwarte, 18 inch lichtmetalen wielen, het getinte glas, het glazen panoramadak, de zwarte buitenspiegels en dakdragers. Een deel van de bekleding voor de stoelen, portieren en middenarmsteun wordt uitgevoerd in leder. De schakelpookknop en deurgrepen zijn glanzend zwart.

De Nissan Qashqai 360 zal verkrijgbaar zijn in alle motor- en transmissievarianten. Ook de zevenzitter Qashqai+2 wordt als 360 leverbaar. Exclusief voor de Qashqai 360 is de lakkleur Pearl White, maar je kunt ook iedere andere tint bestellen. Nissan maakt de prijzen op een later tijdstip bekend.