Opvolger Nissan Almera komt in 2014

Geen reacties

Ken je de Nissan Almera nog? In 2006 verdween die auto van de markt maar Nissan gaat het nu opnieuw proberen. Volgend jaar start de productie van het nieuwe model.

Nissan heeft eigenlijk nooit echt een opvolger van de Almera gemaakt. De Qashqai zou je als zodanig kunnen zien, maar dat is toch meer een SUV-achtige. Dat maakt Nissan volgend jaar goed, 8 jaar na het verdwijnen van de Almera komt het merk met een nieuw model in het zogenaamde C-segment – daar waar de Ford Focus, Volkswagen Golf en Renault Mégane de dienst uitmaken.

Het belooft een Europees georiënteerde auto te worden. Hij wordt op ons continent gebouwd, in Nissans fabriek in Spanje. De ambities zijn groot: Nissan wil mede met dit nieuwe model het grootste Aziatische automerk in Europa worden. De komst van de nieuwe ‘Almera’ betekent niet dat de Qashqai verdwijnt, ook die zal een opvolger krijgen – waarschijnlijk in 2015.

Nissan zal het nieuwe model waarschijnlijk geen Almera noemen. Die naam klinkt betrouwbaar maar ook een beetje braaf. En dat is geen spetterend begin als je een nieuwe start wilt maken in dit belangrijke segment.