Nismo nummer 2: de Nissan 370Z

Geen reacties

Nissan maakt vaart met zijn sportieve merk Nismo. Na de Juke is er nu de 370Z Nismo, met meer vermogen en een aangepast uiterlijk.

Nissan geeft de 370Z een Nismo-make-over. Het is geen conceptcar met vage bedoelingen, de 370Z Nismo zoals ‘ie hier op de foto’s staat komt in juni naar Nederland. Op de autosalon van Genève in maart beleeft de Nismo zijn publieksdebuut.

Hoewel de 370Z met zijn aangepaste uiterlijk stoer oogt zijn de aanpassingen vooral van aerodynamische aard. De luchtstroom onder de auto is geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer neerwaartse druk en dat komt weer ten goede aan de wegligging. Ook de achterspoiler draagt bij aan de aerodynamische optimalisatie.

Allemaal leuk en aardig, maar gaat de Nismo ook harder dan een ‘gewone’ 370Z? Jazeker, het vermogen van de 3.7 V6 is opgepompt van 327 naar 344 pk. De toename van het koppel is nog veel indrukwekkender: van 263 naar 371 Nm. De 370Z Nismo accelereert in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u. Meer specs worden bekend gemaakt op de autosalon van Genève. Nog even geduld dus.