Nissan Note is klaar voor Europa

Geen reacties

Nissan heeft de nieuwe Note klaargestoomd voor de Europese markt. Op de autosalon van Genève volgende maand staat het resultaat.

Nissan stelt de nieuwe Note officieel voor aan Europa. Halverwege vorig jaar doken al de eerste foto’s op van de Note maar die versie was niet voor ons bedoeld. De foto’s die Nissan nu vrijgeeft laten de ‘Europese’ Note zien, die niet alleen optisch is bijgepunt maar ook onderhuids. Zo heeft Nissan de besturing, de vering en het chassis afgestemd naar Europese smaak.

Nissan geeft hoog op over de veiligheidsfeatures van de nieuwe Note. Zo wordt de auto leverbaar met dodehoekdetectie, een systeem dat je waarschuwt als je onbedoeld de wegbelijning overschrijdt en een systeem dat Nissan Moving Object Detection noemt – dat je bijvoorbeeld attendeert op overstekende kinderen. Ook heeft de Note de van de Qashqai bekende Around View Monitor, waarmee je met camera’s een beeld van 360 graden rondom de auto hebt.

De nieuwe Note wordt leverbaar met drie motoren. Twee daarvan lopen op benzine en hebben een cilinderinhoud van 1,2 liter. De instapper heeft 80 pk en stoot 109 g/km CO2 uit, de tweede benzinemotor heeft een turbo en 98 pk. Deze stoot nog minder CO2 uit dan z’n zwakkere broertje, namelijk 99 g/km. Motor nummer 3 is een diesel, de bekende 1.5 met een CO2-uitstoot van slechts 95 g/km en een theoretisch brandstofverbruik van 1 op 27,7.

De nieuwe Note debuteert in zijn Europese jasje op de autosalon van Genève. Prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie, die in het najaar plaatsvindt, bekend gemaakt.