Nissan verbetert Leaf

Geen reacties

Nissan voert een aantal interessante verbeteringen door aan de Leaf. Een grotere actieradius, kortere laadtijd, meer interieurruimte en betere rij-eigenschappen zijn de highlights.

Nissan voert een reeks verbeteringen door aan zijn elektrische auto, de Leaf. Hoewel je het er aan de buitenkant niet aan af ziet heeft Nissan behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd aan de Leaf. De grootste technische vernieuwing is dat de laadunit is verhuisd van de achterkant naar de voorkant en nu is geïntegreerd met de elektromotor en de omvormer.

Dat heeft een aantal voordelen. De kofferbak meet nu 40 liter groter en de ruimte op de achterbank is toegenomen omdat de techniek nu geen ruimte meer inneemt. De verbeterde accu’s zorgen voor een grotere actieradius, de Leaf komt nu in theorie 199 kilometer ver op een acculading. Dat was 175 kilometer. Een andere verbetering is dat de Leaf sneller opgeladen kan worden via een normale lader. De laadtijd was 8 uur en is terug gebracht naar 4 uur.

Nissan heeft de besturing, het chassis en de remmen gefinetuned en belooft dat de Leaf ‘leuker’ is om te rijden. Nieuwe kleuren voor in- en exterieur, betere uitrusting, meer keuze in uitvoeringen en een licht gewijzigde voorbumper die moet zorgen voor een betere aerodynamica zijn de overige wijzigingen. De vernieuwde Leaf verschijnt in de zomer op de markt.