Autosalon van Genève is los: veel nieuws bij Nissan

Geen reacties

De autosalon van Genève is geopend! We starten vandaag op de Nissan-stand, waar we veel nieuws aantreffen. De belangrijkste debutant is de nieuwe Note, al kan je dat welbeschouwd geen wereldprimeur noemen.

Nissan brengt drie nieuwtjes mee naar de Geneefse autobeurs. Naast de Note kunnen we de vernieuwde Leaf en de 370Z Nismo bewonderen op de stand van het Japanse merk. Daar blijft het niet bij de komende jaren. “In de komende 3 jaar brengen we vijftien nieuwe en vernieuwde modellen op de markt, waaronder de nieuwe Qashqai en een Volkswagen-Golf-concurrent”, aldus de woordvoerder van het merk in Genève.

Voor nu staan de spotlights gericht op de Note, die geen compacte MPV meer is maar een hatchback. De binnenruimte is volgens de woordvoerder echter niet minder geworden en een eerste blik in het interieur bevestigt die bewering. De nieuwe Note is een keurig ogende hatchback, die straks de concurrentie aangaat met de Ford Fiesta en consorten. De auto stond overigens al eerder in een niet-Europees jasje op beurzen buiten Europa.

Helaas heeft Nissan nog geen prijzen voor ons: “Het zogenaamde B-segment is zeer competitief dus we gaan heel goed kijken naar de prijsstelling.” Er komt ook een versie met 14 procent bijtelling, de 1.2 DIG-S benzineversie. De woordvoerder nogmaals: “Die is tot het eind van het jaar verkrijgbaar met bijtellingsvoordeel, dus mensen  moeten ‘m snel leasen.” De Note komt in september op de markt.

Als je op de Nissan-stand om je heen kijkt dan valt op dat Nissan niet kiest voor een duidelijk familiegezicht maar voor een onderscheidend design per model. “Het is een bewuste keuze om niet voor een algemene familie-look te gaan,” zo besluit de woordvoerder.