Nissan Sport Sedan Concept: ontwerptaal van de toekomst

Geen reacties

Nissan geeft met de Sport Sedan Concept een heel aardig beeld van hoe toekomstige Nissans eruit komen te zien. Een aantal designkenmerken komt bijna één op één terug op productiemodellen.

Nissan heeft op de autoshow van Detroit de Sport Sedan Concept onthult. Deze concept car laat zien wat de toekomstige ontwerptaal van Nissan wordt. Het merk heeft een vierdeurs sedan als uitgangspunt genomen en deze naar eigen zeggen verpakt als sportauto.

De Sport Sedan Concept moet de kwaliteiten en de kracht van Nissan-modellen benadrukken. Hij creëert een nieuw familiegezicht, met V-vormige grille en boomerangvormige koplampen. Deze twee elementen keren zeker terug op toekomstige productie-auto’s. Dat geldt ook voor het ‘zwevende dak’, dat door een ontwerptrucje los lijkt te zitten van de achterste stijlen. In het interieur van de sedan vind je een serieuze hint naar toekomstige dashboards van Nissan.

Het studiemodel heeft een lekker ‘Amerikaanse’ motor, een 3.5 V6 met meer dan 300 pk. Maar hoewel de Sport Sedan Concept zich vooral richt op de Amerikaanse markt, is het nieuwe familiegezicht van Nissan universeel.