Eerste rij-indruk Nissan Qashqai

Geen reacties

Een onuitspreekbare naam die uitgroeit tot een begrip, dat benadrukt het succes van de Nissan Qashqai. Toch beseft Nissan zich – na twee miljoen verkochte exemplaren – als geen ander dat succes niet oneindig houdbaar is. Daarom is er nu een volledig nieuwe Qashqai. Een auto die weer helemaal bij de tijd is, maar tegelijkertijd het oorspronkelijke model niet verloochent. Als kers op de taart is hij leverbaar met 20 procent bijtelling. Kan hij daarmee het succes van de eerste generatie evenaren? Dat mag de nieuweling bewijzen in en rond wereldstad Madrid.

Het belangrijkste is dat de Nissan Qashqai nog steeds goed rijdt. De auto ligt solide op de weg en laat zich goed plaatsen, zij het met niet met al te veel gevoel. De besturing kun je op alle uitvoeringen ‘normaal’ of ‘sportief’ instellen, waarbij de eerste stand prettig licht is en de tweede op een fijne manier zwaar aanvoelt. De besturing is voldoende responsief en reageert direct genoeg op commando’s, maar is niet onrustig op de lange afstand. Het veercomfort is, ondanks de 19 inch wielen van de Tekna, bijzonder goed. De 1.5 diesel deed ondanks zijn 17 inch wielen stugger aan, maar laat alsnog een positieve indruk achter.

Totdat na de zomer een 160 pk sterke 1,6-liter volgt, is de 1.2 DIG-T met 115 pk de enige benzinemotor. Een geraffineerde machine die in rust werkt, ook bij hogere toerentallen. Hoewel de absolute prestaties in orde zijn moet je regelmatig stevig op het gas om de gang erin te houden. De 1.5 dCi met 110 pk en 260 Nm sluit wat karakter betreft beter aan bij de Qashqai. Hij is lager in toeren te rijden en trekt gevoelsmatig een stuk gretiger. Tijdens accelereren hoor je de diesel op de achtergrond werken en op kruissnelheid is ook deze motorvariant aangenaam stil. Voor die 20 procent bijtelling hoef je dus niets te laten.

Grote stap voorwaarts

Herken je van buiten de eerste generatie Qashqai nog, van binnen is alles anders. Het design, materiaalgebruik en de afwerking hebben een grote stap voorwaarts gemaakt, net als de opbergruimte. Om meer ruimte te creëren krijgt de Qashqai zelfs standaard een elektronische handrem. Het Connect navigatie- en communicatiesysteem – wat nu fraai geïntegreerd is in het dashboard – werkt eenvoudig, is snel en ziet er ook grafisch goed uit.

De leefruimte aan boord blijft een sterk punt. In de vorige Qashqai was het al goed toeven en de nieuwe biedt in alle opzichten net wat meer speelruimte. Het zitmeubilair is stevig en ondersteunt goed, terwijl hoofd en benen vooral achterin net iets meer plek hebben. Een slimmigheidje: de hoedenplank kun je opbergen in de dubbele bodem van de kofferbak.

De goede zaken zijn verbeterd, de zwakke punten goeddeels opgelost

Voortgezet succes

Hoewel de vorige Qashqai opereerde in een rustigere markt, heeft de nieuwe alles in huis om het succes voort te zetten. De goede zaken zijn verbeterd, de zwakke punten goeddeels opgelost. Een sterke troef is de 20 procent bijtelling voor de 1.5 dCi, die Qashqai-rijden betaalbaarder maakt. Over de prijs gesproken: dankzij de gunstiger verbruikscijfers is de vanafprijs iets gedaald. Voor 23.150 euro rijd je een Visia en de 1.5 diesel kost 3.000 euro méér. Daarmee koop je een praktische, goed rijdende en fraai ogende cross-over die alles in zich heeft om het succes voort te zetten.

Toevoeging redactie

De verkoop van de Nissan Qashqai bij de Nederlandse dealers is gisteren van start gegaan. De eerste auto’s worden eind januari afgeleverd.