Nissan overweegt coupéversie Qashqai

Geen reacties

Nissan overweegt om een coupé-achtige uitvoering van de Qashqai te ontwikkelen. Een hybrideversie gaat er juist niet komen.

Nissan denkt na over een coupéversie van de Qashqai. Deze kan dan de concurrentie aangaan met de Range Rover Evoque. “We houden de bewegingen bij de concurrenten scherp in de gaten, we gaan niet afwachten”, zo zegt Marco Fioravanti – de Europese chef productplanning bij Nissan – tegen Automotive News. Daarmee is niet gezegd dat een ‘Qashqai Coupé’ er ook daadwerkelijk komt, maar het succes van de Evoque wakkert het enthousiasme bij diverse fabrikanten aan om ook zo’n soort model te gaan ontwikkelen.

Wat er in ieder geval niet komt is een hybride uitvoering van de Qashqai. Nissan wil dat de Qashqai veel ‘value for money’ biedt en een hybrideversie zou de auto te duur maken. Bovendien is het merk ervan overtuigd dat de brandstofmotoren in de nieuwe Qashqai zuinig genoeg zijn.

De komst van een sportieve Nismo-uitvoering ligt wél voor de hand, van de compacte Juke is er namelijk ook een Nismo. Als Nissan groen licht geeft aan de Qashqai Nismo, dan verschijnt deze versie niet binnen anderhalf jaar.