Nissan slijpt GT-R verder fijn

Geen reacties

Nissan blijft de GT-R verder perfectioneren. Nieuwe kleine aanpassingen aan de motor, body en het onderstel maken de GT-R weer een tandje scherper op het circuit.

De Nissan GT-R is weer een beetje verbeterd. Nissan heeft toch weer ruimte gevonden om – mede door naar klanten te luisteren – de prestaties van de auto aan te scherpen. De genoemde verbeteringen gelden in eerste instantie voor de Japanse versie maar begin volgend jaar worden de aanpassingen ook op de Europese GT-R doorgevoerd.

De motor is voorzien van nieuwe injectoren, die zorgen voor een betere gasrespons. De acceleratie bij hoge toerentallen is verbeterd door aanpassingen aan de bypass van de turbolader. De frictie in het oliesysteem is verlaagd en op verzoek van klanten biedt Nissan binnenkort ook speciale ‘competition olie’ aan via de dealer.

Het zwaartepunt van de GT-R ligt lager dankzij enkele modificaties aan het veersysteem. De setting van de schokdempers en de stabilisatorstang is ook iets aangepast. Nieuwe verstevigingen in de body zorgen voor een toegenomen stijfheid en dus een verbeterde stabiliteit en stuurrespons.

Omdat het oog ook wat wil biedt Nissan voor de GT-R nieuwe interieurkleuren aan. Als optie zijn nu Recaro-stoelen van carbon af-fabriek leverbaar.