Nissan Resonance Concept is cross-over van 2015

Geen reacties

Nissan heeft zojuist op de autoshow van Detroit de Resonance Concept onthuld. Dit studiemodel laat zien hoe Nissan-cross-overs er in de toekomst uit zal komen te zien.

Nissan moest de Resonance Concept een dag lang onder het doek laten staan op de autoshow van Detroit. Maar vandaag, op de tweede persdag, mag het merk de auto dan eindelijk onthullen. Het lijkt slechts een van de vele studiemodellen te zijn die de autoshow van Detroit rijk is maar de Resonance Concept is een belangrijke voorbode van toekomstige modellen.

Van welke dan? Heel precies daarover is Nissan niet maar wel dat het gaat om de ontwerplijn van toekomstige cross-over modellen. Denk dan aan auto’s als de Murano en Qashqai, die in de komende jaren een opvolger krijgen. Die modellen zullen veel ontwerptrekjes hebben van de Resonance. Dat is geen schande, de conceptcar heeft aantrekkelijke lijnen en enkele leuke ontwerpgrapjes, zoals het optisch zwevende dak.

Het futuristische interieur wordt door Nissan een VIP-lounge genoemd, het glazen dak zorgt voor veel licht binnenin de auto. De techniek is uiteraard ‘schoon’ en bestaat uit een hybride aandrijflijn met nieuwe CVT-automaat in combinatie met vierwielaandrijving.