Nissan komt met 370Z Nismo

Geen reacties

Huistuner Nismo heeft de 370Z onder handen genomen. Alles is erop gericht de sportcoupé nog …eh, sportiever te maken. 

Nismo, de motorsport- en tuningafdeling van Nissan, heeft een performance-uitvoering van de 370Z coupé ontwikkeld. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Britse tijdschrift Autocar. De Nissan 370Z Nismo zou al deze zomer in de verkoop gaan. 

Dan willen we natuurlijk graag weten wat dit model kan. Hoe hard gaat ‘ie, wat zijn de sprinttijden, hoe snel zijn de rondetijden op het testcircuit? Helaas, nog niets van dit alles. Nismo heeft wel aangegeven dat het vermogen van de 3,7 liter V6-motor opgekrikt is van 324 tot 335 pk ‘en het koppel ongeveer evenveel’ is toegenomen. 

Over de bodykit – foto’s ontbreken helaas nog, we moeten het hierboven doen met een foto van de standaard-370Z – is wel het een en ander te melden. Aan de ene kant zijn er aanpassingen om de aerodynamica en ‘downforce’ te verbeteren, aan de andere kant geven tuning onderdelen de 370Z een stoer uiterlijk. 

Zo krijgt de sportcoupé een nieuw front met splitter, achter een diffuser met dubbele uitlaat, een vaste achtervleugel en opzij bredere treeplanken. De 370Z Nismo staat 10 mm lager bij de grond, op nieuwe 19 inch wielen met brede banden die speciaal door Bridgestone ontworpen zijn. De vering is aangepast en ook grote sportremmen ontbreken niet. Het interieur is eveneens door Nismo opgewaardeerd. Er zijn sportstoelen, een stuurwiel gehuld in alcantara en specifieke Nismo elementen in rood-zwart.