Nissan nieuwtjes: Business Editions en prijsverlaging Leaf

Geen reacties

Het weekend is nog niet begonnen of we zijn al blij. Nissan heeft enkele nieuwtjes die niet alleen zakelijke rijders maar ook duurzame automobilisten zullen verheugen: nieuwe Business Editions en een flinke prijsverlaging voor de Leaf. 

Om met dat laatste van wal te steken: de aanschafprijs van de Leaf wordt liefst 3.000 euro lager. Dat betekent dat de elektrische Nissan Leaf voortaan 32.590 euro kost. Ook het leasetarief daalt mee naar 455 euro per maand. Daar zitten twee gratis te installeren oplaadpunten, voor thuis en bij de zaak, bij inbegrepen. De enige uitvoering van de Leaf is inclusief Carwings, een systeem waarmee je met de smarth phone het laadproces, airconditioning en verwarming op afstand kunt bedienen. 

Voor leaserijders heeft Nissan vier nieuwe Business Editions. Die van de Qashqai is uitgerust met onder andere privacy glass, dakrails en het Nissan Connect-navigatiesysteem. De prijs van de zakelijke Qashqai met 1,6 liter benzinemotor en start/stop-systeem bedraagt 23.990 euro, de bijtelling begint bij 210 euro per maand. De Juke Business Edition 1.6, die dezelfde uitrusting heeft plus 17 inch lichtmetalen wielen, heeft een vanafprijs van 20.990 euro ofwel een maandelijke bijtelling vanaf 184 euro. 

Van de Nissan Micra verschijnen twee Business Editions, met een vanafprijs van 12.895 euro voor de Micra 1.2 DIG-S Visia met Business Edition Pack. Dat pakket draait om een radio/cd-speler met Bluetooth. Pack 2 bestaat uit lichtmetalen wielen en een navigatiesysteem met Bluetooth. Financieel gezien is de Nissan Micra 1.2 DIG-S Business Edition gunstig, want naast de lage bijtelling (vanaf 60 euro per maand) valt deze versie onder het gunstige bijtellingstarief van 14 procent.