Nissan GT-R verder aangescherpt met Track Pack

Geen reacties

Legaal voor de openbare weg maar helemaal toegespitst voor op het circuit: de Nissan GT-R Track Pack. De Japanse sportauto wordt met dit pakket nog lichter en sneller.

De Nissan GT-R maakt het Porsches nu al knap lastig op het Duitse circuit de Nürburgring. Met het Track Pack deelt het Japanse merk opnieuw een klap uit, want dit pakket zorgt er volgens Nissan voor dat de GT-R ‘net zo strak de bocht omgaat als een circuitauto’.

De veren en instelbare schokdempers zijn verder aangescherpt, zodat er nauwelijks nog een veerweg overblijft. Voor gebruik op de openbare weg zijn de schokdempers nog wel op een ‘comfortstand’ te zetten. De speciale wielen zijn lichtgewicht en extra koelsleuven moeten ervoor zorgen dat het remsysteem niet oververhit raakt.

De GT-R Track pack is 14 kilogram lichter dan de ‘normale’ GT-R, onder andere door het verwijderen van de achterbank. De stoelen zijn voorzien van ‘Magic Clothing’, waardoor je nog beter aan de stoel ‘kleeft’.

De 3.8 V6 met twinturbo levert onveranderd 550 pk. Dankzij het Track Pack duikt de ‘0 tot 100 km/u-tijd’ onder de 3 seconden. De GT-R Track Pack heeft slechts 2,8 seconden nodig om deze standaardsprint af te leggen. De GT-R Track Pack is binnenkort te verkrijgen, de prijs is echter nog niet bekend.