Nissan Juke Nismo komt in 2013

Geen reacties

Voor als de Juke R te hoog gegrepen gegrepen is: de Nissan Juke Nismo. De productieversie verschijnt in januari 2013 op de markt.

Op de autoshow van Tokio eind 2011 maakten we voor het eerst kennis met de Nissan Juke Nismo. Dat was toen nog een studiemodel maar Nissan heeft de sportieve Juke nu productierijp gemaakt. Tijdens de evenementen rondom de 24 uur van Le Mans toont Nissan de nieuwste versie aan het publiek.

Meteen in het oog springen de uiterlijke wijzigingen. Nismo, de autosportafdeling van Nissan, heeft de Juke voorzien van een bodykit. Die bestaat uit sportievere en dichter bij de grond geplaatste bumpers, bredere wielkasten, sidekirts, sportieve grille en een achterspoiler. Deze aanpassingen zijn niet slechts optische opsmuk, volgens Nissan wordt de downforce ermee verbeterd en daarmee de wegligging.

En nu we het daar toch over hebben: de veren en dempers zijn stijver, de besturing is gemodificeerd en Torque Vectoring zorgt voor optimale grip in bochten. Onder de motorkap ligt een 1.6 turbomotor, het vermogen maakt Nissan pas later bekend.