Nissan Note is MPV-af

Geen reacties

Nissan toont de eerste foto van de nieuwe Note. Een auto die we geen MPV meer mogen noemen.

Nissan onthult de nieuwe generatie Note als hatchback. De compacte Nissan gaat de concurrentie in het ‘mainstream B-segment’ aan, wat betekent dat de Note een volwaardig alternatief moet worden voor auto’s als de Toyota Yaris en Renault Clio. 

Het exemplaar op de foto is de Japanse versie. Nissan presenteert de Europese versie pas begin 2013 en die wijkt op details af van de auto die je hier ziet. Ook krijgt de Europese versie een andere – lees: sportievere – afstemming van vering en demping. Het design is in grote lijnen gelijk aan dat van de Invitation conceptcar die we op de autosalon van Genève in maart zagen. Meest opvallende onderdeel is de door Nissan zogenoemde ‘squash line’ aan de zijkant van de auto.

In het interieur bepaalt een golvende lijn boven het instrumentarium het aanzicht. Er zijn helaas nog geen afbeeldingen van het dashboard dus met deze beschrijving moeten we het voorlopig doen. Nissan belooft een zeer ruim interieur, ‘groter dan je zou verwachten in een B-segment-auto’.

De Note 2013 staat op een ‘nieuw, lichtgewicht platform’. De auto moet nieuwe standaarden zetten wat betreft brandstofverbruik en CO2-emissie, mede door de gunstige aerodynamica. De 1.2 DIG-S motor met 98 pk uit de Micra vindt zijn weg naar de Note, verdere informatie over beschikbare motoren volgt pas bij de onthulling van de Europese versie.