Nieuwe Nissan Pathfinder eindelijk klaar

Geen reacties

De productieversie van de nieuwe Nissan Pathfinder is eindelijk klaar. Het merk presenteert de officiële foto’s op de facebook-site. En wat blijkt? Het productiemodel is nagenoeg gelijk aan de conceptcar.

De officiële introductie van de Nissan Pathfinder productieversie verloopt vrij geruisloos. Nissan heeft de eerste foto’s op de facebook-site van het merk geplaatst. Opvallend is dat daaronder ook de in januari vrijgegeven afbeeldingen zitten van de Pathfinder conceptcar toen die op de autoshow in Detroit werd onthuld.

Het uiteindelijke model zoals dat nu in productie gaat is dan ook bijna 100 procent gelijk aan het concept. Zoek de verschillen, zouden we zeggen. De zaken die er echt toe doen zitten dan ook vooral onderhuids: de Pathfinder staat niet langer op een ladderchassis maar op een zelfdragend chassis. Dat zou moeten leiden tot betere eigenschappen tijdens het rijden op de snelweg én op het onverharde terrein. Daarnaast is de SUV 227 kg lichter geworden ten opzichte van de huidige generatie.

Voor de Amerikaanse markt, waar de Pathfinder nu eerst wordt geïntroduceerd, is de grootste verbetering dat de 3.5 V6-motor 25 procent zuiniger is geworden. Wanneer de SUV op de Europese markt arriveert is nog altijd onbekend maar we verwachten hier de 2.5 dCi-motor; of ook deze zuiniger wordt is evenmin duidelijk. De Nissan Pathfinder met zeven zitplaatsen gaat in de Verenigde Staten de showroom uit vanaf (omgerekend) circa 24.500 euro. De milieubelastingen hier plus de te verhogen btw zullen deze prijs voor Nederland nog flink opdrijven.