Nissan Pathfinder in actie

Geen reacties

Na de facebook-lancering is de nieuwe Nissan Pathfinder nu ook in levende lijve onthuld. Dat de Pathfinder nu een cross-over uiterlijk heeft wil niet zeggen dat ‘ie z’n terrein-capaciteiten is verloren.¬†

De geheel nieuwe Nissan Pathfinder verscheen vorige week eerst op een facebook-pagina, waarbij we je op de hoogte brachten van de eerste nieuwtjes. Aansluitend is het model in New York onthuld; in het najaar komt de auto eerst in de Verenigde Staten op de markt. 

Bij de onthulling heeft Nissan ook extra foto’s vrijgegeven, onder meer van de Pathfinder in actie. Je ziet ze in de fotoreportage bij dit artikel. Goed te zien is dat, ten opzichte van de vorige generatie, de nieuwe Pathfinder meer cross-over is dan SUV truck. Ook van binnen ziet de Pathfinder er comfortabel uit. De aanpassingen zijn het gevolg van de gewijzigde marktvraag, die ook in Amerika doorzet.

Toch laat Nissan weten: “Terwijl traditionele SUV-klanten op zoek zijn naar zuinigere modellen willen zij nog steeds een auto die alles kan wat ze nodig hebben, zoals zeven personen vervoeren, trekken, en terreincapaciteiten¬† leveren in alle omstandigheden waarin een vierwielaangedreven voertuig terecht kan komen.”

Traditionele SUV-klanten willen nog steeds een auto die alles kan wat ze nodig hebben

Als voorbeeld noemt het merk de trekcapaciteit van circa 2.270 kg. Hoewel de Pathfinder zelf nu minder weegt is het trekgewicht geen punt, dankzij het nieuwe, sterke chassis uit een stuk. De Pathfinder zal leverbaar zijn in twee- en vierwiel aangedreven uitvoeringen. Met het All-Mode 4×4 i-System kun je kiezen of je de auto in 2WD-, 4WD- of Auto-stand laat rijden.

Ten opzichte van de vorige generatie is ook het Flex Seating System nieuw. De tweede zitrij kan voor- en achteruit schuiven voor makkelijke toegang, evenals (deels) wegklappen, zelfs als er een (leeg) kinderzitje op bevestigd is.