SUV met brandstofcel: Nissan Terra

Geen reacties

Nissan neemt de Terra Concept mee naar de autosalon van Parijs. Daarmee laat het merk zien klaar te zijn voor de productie van auto’s met een brandstofcel.

Nissan haalt de brandstofcel weer eens van stal op de autosalon van Parijs. Het merk zegt klaar te zijn voor het bouwen van auto’s met zo’n mini-energiecentrale, zodra waterstof – dat nodig is om de brandstofcel te ‘voeden’ – op grote schaal beschikbaar is. De Terra Concept is een leuke verpakking van die brandstofceltechniek.

De crossover heeft drie elektromotoren aan boord, die vier wielen kunnen aandrijven. Ondanks de 4WD is de Terra volgens Nissan ‘geen auto voor in de woestijn’. De auto is ontwikkeld voor Europese bestuurders en dan met name voor gebruik in de stad.

De Terra heeft een bijzondere ‘diagonale’ stoelopstelling die ervoor zorgt dat alle inzittenden een goed uitzicht hebben, vooral de bijna in het midden geplaatste bestuurder. Het instrumentenpaneel is een tabletcomputer, die tevens als sleutel dient. Bij het instappen klik je de tablet in het dockingstation en verschijnt de auto-informatie op het scherm.  

Nissan heeft geen productieplannen met de Terra Concept, al zul je sommige ontwerpelementen terug gaan zien op de volgende generatie Qashqai.