Nissan is klaar voor de brandstofcel

Geen reacties

Nissan kondigt op de autosalon van Parijs trots aan dat het merk klaar is voor de brandstofcel. Toch duurt het nog tot 2018 voordat de eerste auto met die techniek op de markt komt. De Terra Concept die hier zijn werelddebuut beleeft geeft een eerste indruk van die auto.

Nissan is klaar om een brandstofcelauto te introduceren. Dat klinkt veelbelovend maar voorlopig komt er geen waterstofauto op de markt. “We wachten tot de distributie van waterstof op gang is gekomen en dat duurt nog even. Pas in 2018 of later verwachten we een auto met die techniek op de markt te brengen”, aldus de woordvoerder van het merk.

Gaat die er dan uitzien als de Terra Concept? “De Terra is waar Nissan voor staat. Een cross-over. We zijn toch het merk van de cross-over. Toch is deze auto geen directe voorbode van een nieuw model, ook niet de nieuwe Qashqai. Wel ga je designelementen terugzien in toekomstige Nissans.”

Een andere wereldpremière is de Juke Nismo. Het studiemodel van de sportieve Juke stond eind vorig jaar in Japan en in Parijs debuteert de productieversie. Het sportpakket maakt de Juke nog brutaler dan ‘ie al is.