Derde sportcoupé voor Nissan?

Geen reacties

Nissan komt in de toekomst wellicht met een nieuwe sportcoupé, onder de 370Z. “Als er een markt voor is dan doen we het.”

De designbaas van Nissan, Shiro Nakamura, hint naar een derde coupé. In een interview met de Australische krant The Sydney Morning Herald geeft hij aan dat ‘het idee van een lichte, compacte sportcoupé goed is’. Maar er moet natuurlijk wel een markt voor zijn.

Nissan worstelt met de opvolger van de 370Z. Moet die een grotere motor krijgen of wordt het tijd om te downsizen naar een geblazen viercilinder? Het antwoord op die vraag zal bepalend zijn of er een nieuwe, compacte sportauto bij komt. Als de 370Z hoger wordt gepositioneerd dan ontstaat die ruimte er vanzelf. Concurrent Toyota heeft net de GT 86 geïntroduceerd in dat deel van de markt.

Nissan kan ook nog besluiten om de 370Z straks met twee verschillende motoren aan te bieden maar dan heeft het merk nog een issue op te lossen met de naam van het model. Liefhebbers hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat Nissan het strijdtoneel verlaat: “De sportcoupé is een sleutelelement in het assortiment van Nissan”, aldus Nakamura.