Nissan maakt Pixo belastingvoordeel-bestendig

Geen reacties

Nissan heeft de Pixo schoner gemaakt. Daarmee stelt het merk de vrijstelling van BPM en MRB veilig, ook voor de tweede helft van dit jaar.

Nissan heeft de Pixo, die alweer van 2009 dateert, aangepast. Behalve enkele interieurwijzigingen en een nieuwe lakkleur richtte het merk zich ook op de CO2-uitstoot en het benzineverbruik. Die zijn beide afgenomen.

Dat is goed nieuws, want nu blijft de Pixo ook na 1 juli 2012 vrij van wegenbelasting en BPM. Dan moet je wel de versie met handbak kiezen. Die verbruikt nu 4,3 l/100 km (1 op 23,2) en stoot 99 g/km CO2 uit. Zakelijke verbruikers hoeven voor de manuele versie slechts 14 procent bij te tellen.

De Pixo met automatische transmissie stoot nu 118 g/km aan CO2 uit, wat goed is voor 20 procent bijtelling. Het brandstofverbruik van de uitvoering met automaat ligt op 5,1 l/100 km, ofwel 1 op 19,6.

In de vernieuwde Pixo is de dashboardkleur aangepast, om beter te matchen met de stoelbekleding. Standaard is een anti-verblindingsspiegel toegevoegd. De nieuwe lakkleur Dusk Shade vervangt Grayish Blue. De opgefriste Pixo is vanaf heden verkrijgbaar. De prijzen beginnen nog altijd bij 8.199 euro inclusief btw.