Vier elektrische Nissans in 3 jaar tijd

Geen reacties

Nissan introduceert in de komende 3 jaar vier nieuwe elektrische modellen. Daaronder valt een verbeterde Leaf maar ook een busje, een auto van dochtermerk Infiniti en een ‘onconventioneel voertuig’.

Nissan heeft plannen om in de periode tot en met 2015 vier nieuwe elektrische modellen te introduceren. Dat vertelt het merk in het Britse tijdschrift Auto Express. Helaas zit bij deze modellen geen sportauto zoals de Esflow conceptcar. Wat kunnen we wel verwachten?

Nummer 1 is een update van de Leaf, de hatchback die nu al op de markt is, en krijgen we te zien op de Autosalon van Parijs eind september. Anders dan voorheen zal de vernieuwde Leaf verkrijgbaar zijn in verschillende uitrustingsniveau’s, waardoor de vanafprijs – voor een minder luxe versie – lager komt te liggen.

Een jaar later verschijnt een elektrisch bestelbusje. Waarschijnlijk gaat het om de productieversie van de e-NV200 Concept. Wij kennen de personenuitvoering van de NV200 als Nissan Evalia. In 2014 is het de beurt aan de eerste volledig elektrische auto van het merk Infiniti. Deze luxe vierdeurs sedan wordt afgeleid van de LE Concept.

Nissans vice-president Andy Palmer vertrouwt Auto Express toe dat een aantal geavanceerde technologieën uit de conceptcar terug te zien zullen zijn in de productieversie. Bijvoorbeeld draadloos opladen, wat ‘redelijk eenvoudig is en waarschijnlijk niet meer langer dan een jaar op zich laat wachten’.

Het meest raadselachtige model dat Nissan op de planning heeft staan is een elektrisch mobiel voor forenzen. Het voertuig, dat intern bekendstaat onder de naam Symbol, ‘is gericht op de opkomende generatie die weinig interesse schijnt te hebben in conventionele auto’s’, aldus Palmer. Het enige dat hij er verder over kwijt wil is dat het mobiel wordt opgebouwd boven een accuvloer en elektromotoren in de wielen ingebouwd krijgt. Jarenlang experimenteerde Nissan met Pivo studiemodellen maar het blijft de vraag hoe het uiteindelijke voertuig eruit komt te zien.