Nissan Pivo niet in productie, de techniek wel

Geen reacties

De Nissan Pivo straalt in Tokio. Het is nummer 3 in de reeks van grappige, elektrische aangedreven conceptcars. Hoewel de Pivo III realistischer oogt dan ooit komt er geen productieversie.

De PR-manager van Nissan is onverbiddelijk. De Pivo III gaat het productiestadium niet halen. De techniek van de Pivo wel. De elektrische ‘in wheel’ motoren gaat Nissan over enkele jaren toepassen in nieuwe elektrisch aangedreven modellen.

De woordvoerder weet ons te melden dat er de komende twee jaar geen nieuwe elektrisch aangedreven auto’s van Nissan op de markt verschijnen. Dit heeft alles te maken met capaciteit van de accuproductie. Nissan bouwt op dit moment nieuwe fabrieken die de productie bijna moeten vertienvoudigen. Binnen 3 jaar verschijnen er nieuwe uitvoeringen van de Leaf en daarna volgen meer elektrische auto’s, als eerste een compact model onder de Leaf.

Van een hele andere orde is de Juke Nismo. Die gaat wel in productie al is nog niet bekend of deze gespierde Juke ook een sterkere motor krijgt. “Het zou kunnen”, aldus de woordvoerder. Nissan wil de naam Nismo, die tot nu toe vooral in de racerij wordt gebruikt, herintroduceren in Europa voor sportieve modellen.