Nissan Leaf Nismo Concept: sportieve EV

Geen reacties

Als Auto van het Jaar heeft de Nissan Leaf laten zien dat emissievrij rijden ook praktisch kan zijn. Met de Leaf Nismo Concept willen het merk en diens huistuner Nismo demonstreren dat het ook leuk kan zijn om in een elektrische auto te rijden.

Nismo heeft – naast de vorige week al onthulde Juke Nismo Concept – op de Tokyo Motor Show een tweede auto staan, de Nissan Leaf Nismo Concept. In tegenstelling tot de Juke heeft de tuner de techniek onder de motorkap gelaten voor wat ‘ie is.

Immers, de 280 Nm koppel is bij de elektrische Leaf direct volledig beschikbaar. De Leaf Nismo conceptcar kan daarmee, vanuit stilstand, in minder dan 7 seconden de 100 km/u bereiken. De topsnelheid ligt iets hoger dan bij de standaard Leaf, namelijk op 145 km/u.

De extra snelheid is te danken aan de body kit, die voortbouwt op het aerodynamische concept dat aan de originele Leaf ten grondslag lag. De kit bestaat uit een lage voorbumper met led-lichten, aan de achterzijde een bodembeschermplaat en een diffuser, en opzij verlengde drempels en 18 inch lichtmetalen wielen. De kit zorgt tevens voor extra neerwaartse kracht waardoor de Leaf meer grip heeft en beter te hanteren is.

Het accupakket onder de bodem geeft de Nismo Concept een laag zwaartepunt. De auto heeft dus verschillende eigenschappen die het rijden leuker maken – en dat zonder enig uitlaatgas het milieu in te pompen. Toch blijft de actieradius van mamimaal 175 km (bij gemiddeld gebruik!) de achilleshiel. Of de Leaf Nismo in productie gaat is nog onbekend.