Nieuwe Nissan Pathfinder komt in 2012

Geen reacties

Qua formaat kan de populaire Qashqai alleen maar in de schaduw staan van Nissan Pathfinder. Dat zal met de komst van het nieuwe model volgend jaar niet veranderen.

De Nissan Pathfinder. Deze enorme SUV krijgt volgend jaar een opvolger. De huidige generatie staat al weer sinds 2005 in de showroom en hoewel de auto nog wel een bescheiden facelift kreeg vorig jaar vindt Nissan het nu tijd voor een opvolger.

De Nissan Pathfinder is de ultieme 4×4 van Nissan. Zeg maar de opvolger van de Patrol, die vorig jaar stilletjes uit het assortiment verdween. De van de Pathfinder afgeleide pick-up Navara krijgt later dezelfde nieuwe look als de SUV aangemeten.

Nissan meldt dat de auto een ‘geheel nieuwe stijl’ krijgt. De vormgeving zal wat ronder zijn maar net als bij het huidige model vooral doelmatig. Dat is ook waar deze auto voor bedoeld is, het is een werkpaard. Op de autoshow van Detroit die volgende maand van start gaat kunnen we vast kennis maken met de Pathfinder Concept, die in belangrijke mate het uiteindelijke design van de 4×4 weergeeft.