Puzzelstukjes Nissan Pathfinder vallen in elkaar

Geen reacties

Met diverse plaagfoto’s van stukjes Pathfinder warmde Nissan ons de afgelopen weken op voor de onthulling van de nieuwe SUV. Nu is het zover.

De nieuwe Nissan Pathfinder debuteert vandaag op de autoshow van Detroit. Hoewel nog een concept is de SUV voor 98 procent productieklaar. Dat moet ook wel, eind dit jaar staat ‘ie bij de dealers. Althans, in de V.S. In Europa moeten we nog wat langer wachten.

De Pathfinder is meer een SUV geworden, zeg maar de grote broer van de Murano. Dat zal ook de reden zijn dat Nissan geen haast heeft om de nieuwe Pathfinder naar Europa te halen. Net als het huidige model biedt de SUV plaats aan zeven personen, en dan is er ook nog bagageruimte beschikbaar achter de derde zitrij – om even aan te geven in welke maten je moet denken bij de Pathfinder.

Onder motorkap ligt de bekende V6 benzinemotor uit het huidige model maar uiteraard met de nodige aanpassingen. Zo is de zescilinder maar liefst 25 procent zuiniger, wat mede te danken is aan de nieuwe CVT-automaat.