Opvolger Nissan Note vermomd als Invitation

Geen reacties

Nissan heeft de opvolger van de Note bijna klaar. De auto debuteert als studiemodel op de autosalon van Genève volgende maand en heet dan Invitation.

De naam Invitation legt volgens Nissan alles al uit. Het studiemodel nodigt je uit om plaats te nemen. Wat Nissan precies bedoelt weten we niet maar de opvallende styling nodigt in ieder geval uit om dit studiemodel eens nader te bekijken.

Het ontwerp van de Invitation is namelijk zo goed als productierijp. Als de auto op de markt komt dan volgt ‘ie de Note op, al spreekt Nissan dat niet hardop uit. Het nieuwe model is namelijk meer een crossover, iets wat de dynamische styling moet onderstrepen. De door Nissan zo genaamde Squash Line in de flanken is een van de opvallendste kenmerken.

Behalve een leuk snoetje biedt de Invitation een flexibel interieur, de ‘meest geavanceerde techniek in zijn klasse’ en zuinige motoren. Nissan belooft een CO2-uitstoot die in het gunstigste geval ‘onder de 100 g/km’ ligt. Op de autosalon van Genève komen we meer te weten, onder andere wanneer we de productieversie mogen verwachten.