Nissan Pivo wordt langzaam werkelijkheid

Geen reacties

De Nissan Pivo is terug. Op de Tokyo Motorshow debuteert de Pivo 3 en die kruipt al een heel eind richting het productiestadium.

In 2005 zag de Pivo 1 het daglicht, twee jaar later volgde de Pivo 2 en nummer 3 wordt gepresenteerd op de autoshow van Tokio eind deze maand. De Pivo 3 staat dichter bij de werkelijkheid dan ooit. De elektrische stadsmobiel komt bij steeds meer fabrikanten op de productplanning voor.

Zo ook bij Nissan, dat de Pivo 3 een ‘realistic preview’ noemt. De aandrijving is 100 procent elektrisch, bij de wielen zijn twee elektromotoren geplaatst. De Pivo 3 is met een lengte van 3 meter bijzonder kort, met als prettig gevolg dat de draaicirkel maar 4 meter is. Dan kun je bijna straatje keren zonder te steken.

De Japanse stadsmobiel biedt plaats aan drie personen. De bestuurder zit in het midden en de twee passagiers schuin daarachter. De Pivo 3 heeft geen spiegels, alleen camera’s. Een handige feature – maar helaas nog verre toekomstmuziek – is Automatic Valet Parking: je stapt uit op plaats van bestemming en de Pivo zoekt vervolgens zelf naar een geschikt parkeervak met laadfunctionaliteit.