Nissan Juke Nismo Concept: performance versie

Geen reacties

Nissan onthult morgen de Juke Nismo Concept. De compacte cross-over is niet alleen aan de buitenzijde onder handen genomen maar ook onder de motorkap.

Nissans eigen tuner Nismo heeft de populaire Juke opgeruigd. Het resultaat is een performance cross-over die er beslist beter uitziet dan de onlangs getoonde Juke R. De succesfactoren van de Juke – volgens Nissan zijn dat het eigenwijze karakter, het coupé-achtige uiterlijk, de wendbaarheid en het vermogen van een SUV – zijn dan ook als uitgangspunt genomen om ‘de volgende stap’ te zetten.

De bodykit, in de Nismo-kleur Pearl White met rode accenten, bestaat uit onder meer lagere bumpers, een bredere grille en zijskirts. De achterspoiler is tot opzij doorgetrokken voor een betere luchtstroming. Dat aerodynamica bij Nismo een van de werkterreinen is merk je aan het feit dat de experts zelfs de buitenspiegels ‘aangepast’ hebben – zeg maar gerust ‘verwijderd’.

De banden van de Juke Nismo Concept hebben veel contact met het wegdek, wat de grip doet toenemen. Ze zitten aan nieuwe, 19 inch lichtmetalen wielen. Vanzelfsprekend is de ophanging van de Juke verlaagd en stijver afgesteld. Ten slotte heeft Nismo de 1,6 liter benzinemotor met directe injectie opgevoerd.

Nissan belooft ‘meer vermogen en betere prestaties’ ten opzichte van de reguliere Juke, maar geeft hiervan nog geen cijfers. Misschien krijgen we morgen meer te horen, wanneer de conceptcar zijn première beleeft op de autoshow van Tokio.