Snellere Nissan GT-R geprijsd

Geen reacties

Nissan heeft de verbeterde GT-R van prijskaartjes voorzien. De Japanse sportcoupé staat vanaf nu voor 126.900 euro in de prijslijst.

Voor modeljaar 2011 heeft Nissan de GT-R op verschillende punten fijngeslepen. De 3,8 liter V6-motor kreeg meer vermogen waardoor het totaal op 530 pk komt. Het koppel stijgt naar 612 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u legt de GT-R nu nog sneller af: in slechts 3,046 seconden. Het volgende doel van de Nissan-ingenieurs is al vastgelegd: een 0-100 sprinttijd van minder dan 3 seconden. Als dat lukt treedt de GT-R toe tot een bijzonder select gezelschap sportauto’s.

Niet alleen de motor is onder handen genomen, ook de aerodynamica is verbeterd waardoor de GT-R nu 10 procent meer downforce heeft. Dat komt uiteraard de wegligging ten goede maar daar namen de Japanners geen genoegen mee, ook het onderstel werd namelijk op diverse punten aangepast.

De vernieuwde GT-R, die vorig jaar al werd voorgesteld, is per direct te bestellen bij het Nissan High Performance Center in Amsterdam voor minimaal 126.900 euro. De GT-R Black Edition heeft een meerprijs van 2.000 euro. Voor fijnproevers levert Nissan op speciale bestelling de GT-R Egoïst, die is voorzien van exclusieve lederen bekleding en een speciale Bose geluidsinstallatie met elf speakers.