Nissan Esflow gaat verder waar Leaf stopt

Geen reacties

Nissan brengt elektrisch rijden naar de volgende level. De Esflow is een elektrisch aangedreven sportauto die in minder 5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Op de autosalon van Genève onthult het merk de conceptcar officieel.

De Nissan Esflow laat zien hoe een elektrische sportwagen van Nissan eruit zou kunnen zien in de toekomst. Het ontwerp vertoont wel wat trekjes van zowel de 370Z als de GT-R en de Esflow zou dan ook niet misstaan in de showroom naast deze twee modellen.

Helaas, de Esflow is voorlopig nog een studiemodel maar gelukkig vloeit er bij Nissan meestal een productiemodel uit een conceptcar voort. De achterwielaangedreven tweezitter wordt aangedreven door twee elektromotoren, die worden gevoed door laaggeplaatste lithium-ionbatterijen.

De prestaties zijn veelbelovend. De Esflow sprint in ‘minder dan 5 seconden’ van 0 naar 100 km/u. Op een acculading komt de sportauto ongeveer 240 kilometer ver. Nissan benadrukt dat de Esflow is gebaseerd op bestaande Nissan-techniek, waaronder veel componenten van de Leaf. De Esflow zou wel eens de volgende stap van Nissan op het gebied elektrische mobiliteit kunnen zijn.