Ook leuk: Nissan Esflow

Geen reacties

De berg met primeurs op de autosalon van Genève is enorm. Nissan doet ook mee met de Esflow Concept en dat is een verrassend leuk studiemodel.

Je telt als automerk niet meer mee als je niet een of meerdere conceptcars meeneemt naar de autosalon van Genève. Nissan komt op de Zwitserse autoshow met de Esflow Concept op de proppen. Een auto met een behoorlijk hoog showgehalte.

Op de computertekeningen die Nissan voorafgaand aan de beurs de wereld in stuurde lijkt de Esflow nog het meest op een futuristische 370Z maar in ‘real life’ blijkt de coupé een verrassend leuke auto te zijn. Vooral en profil oogt de Esflow gedrongen en optisch lijkt het gewicht achteraan te liggen. Dat is schijn want volgens Nissan heeft de auto een ideale gewichtverdeling omdat de accu’s – die de elektromotor voeden – in de bodem liggen.

De Esflow heeft zowel voor als achter L-vormige lichten. Aan de achterkant lopen ze bijna door tot aan het dak. In de verre toekomst gaan we designelementen van de Esflow terugzien op productiemodellen. De techniek stamt grotendeels van de Leaf maar is uiteraard wel wat opgewaardeerd. In theorie heeft de Esflow ‘minder dan 5 seconden’ nodig om vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren.