Nissan past prijs Leaf aan

Geen reacties

De elektrisch aangedreven Nissan Leaf is opnieuw geprijsd. De vanafprijs bedraagt nu 34.990 euro. In juni worden de eerste exemplaren aan particuliere klanten uitgeleverd.

Nissan heeft de prijs van de Leaf aangepast. De eerder gecommuniceerde 32.839 euro blijkt toch niet haalbaar en daarom heeft Nissan de prijs nu vastgesteld op 34.990 euro. Het merk meldt veiligheidshalve dat het hier – nog steeds – om een indicatieve prijs gaat.

Ondanks de lichte prijsstijging is de Leaf dan nog altijd de meest interessante elektrische auto op de markt. De veel kleinere Mitsubishi iMiEV kost 2.000 euro minder. Bovendien rekent Nissan voor dat de Leaf na vier jaar 3.654 euro goedkoper in gebruik is dan een vergelijkbare Qasqai.

De Japanners hebben daarvoor de volgende berekening gemaakt. De Leaf is bijna 4.500 euro duurder in aanschaf dan een Qashqai 2.0 met CVT-automaat. In gebruik is de Leaf echter veel goedkoper omdat er geen wegenbelasting betaald hoeft te worden en de ‘brandstofkosten’ zeer laag zijn. Dat scheelt, uitgaande van een jaarkilometrage van 15.000 euro, over vier jaar ruim 8.100 euro ten opzichte van de Qashqai.