Nissan Compact Sport Concept: gepeperde Micra

Geen reacties

De autoshow van Sjanghai staat bij Nissan in het teken van de Compact Sport Concept. Is dit een voorbode van een gepeperde Micra?

Nissan laat op de autoshow van Sjanghai de Compact Sport Concept zien. Zonder in details te treden over mogelijke productieplannen wil Nissan laten zien dat je op basis van de Micra een leuke, sportieve hatchback kunt maken.

Deze driedeurs variant zou in Europa zeker een welkome aanvulling kunnen zijn op het assortiment van Nissan. De Compact Sport Concept is echter meer dan een driedeurs, de zijkant en achterkant zijn geheel opnieuw vormgegeven. Alleen aan de voorzijde herken je de huidige generatie Micra.

De enorme wielen, uitgeklopte wielkasten en dikke bumpers zijn geen schijnvertoning, deze conceptcar heeft een serieuze motor aan boord. Het is de 1.6 turbomotor die we kennen uit de Juke. Het blok produceert in de Compact Sport Concept 190 pk. Het interieur is futuristisch aangekleed maar gebaseerd op dat van de Micra. Laten we hopen dat we snel meer horen over de plannen van Nissan met deze conceptcar.