Wegenbelastingvrije Nissan Micra vanaf 12.995 euro

Geen reacties

De nieuwe Nissan Micra staat vanaf begin dit jaar bij de dealer maar de belangrijkste versie verschijnt in september. De van wegenbelasting vrijgestelde 1.2 DIG-S heeft een vanafprijs van 12.995 euro.

De Nissan Micra DIG-S heeft de geheel nieuwe 1,2 liter driecilinder turbomotor aan boord. Dit blokje produceert 98 pk, mede dankzij een turbocompressor. De turboloze versie met 80 pk, die in de basis-Micra ligt, valt net buiten de vrijstelling van wegenbelasting maar de DIG-S profiteert dankzij de lage CO2-uitstoot van 95 g/km wel van de belangrijke belastingvoordelen.

Het merk heeft nu de vanafprijs bekend gemaakt: 12.995 euro voor de DIG-S Visia. Die heeft standaard al airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een boordcomputer. Als je meer luxe wilt dan kun je terecht bij de Acenta, Tekna of Connect Edition.

Nissan geeft voor de compacte turbomotor in de Micra een benzineverbruik op van 4,1 l/100 km, oftewel 1 op 24,3. Daarmee is dit ‘een van de schoonste benzinemotoren ter wereld’, aldus Nissan. Ondanks dat is de Micra DIG-S best vlot: 0 tot 100 km/u in 11,3 seconden en een topsnelheid van 180 km/u.