Nissan Ellure definieert sedan opnieuw

Geen reacties

Nissan showt op de LA Auto Show, die vandaag de deuren opent voor de pers, de Ellure Concept. Dat is geen directe voorbode van een nieuw model maar Nissans langetermijnvisie op de grote sedan.

De Nissan Ellure is een conceptcar die ‘de sedan opnieuw definieert’, volgens de Japanners. Ze willen laten zien dat Nissan in de toekomst spannende auto’s kan tekenen waarin rationele en emotionele overwegingen prima samen gaan.

De Ellure is dan ook geen directe voorloper van een nieuwe Primera of Maxima maar een algemene toekomstvisie op het begrip sedan. Bij dit nieuwe design spelen vloeiende lijnen een grote rol, ook in het interieur – waarvan helaas nog geen foto’s zijn vrijgegeven.

Uiteraard heeft dit conceptmodel een hybride aandrijving. In dit geval werken een 2.5 viercilindermotor met 240 pk en een 25 kW (ongeveer 35 pk) sterke elektromotor samen. Een X-tronic CVT automaat zorgt voor de overbrenging. De Ellure Concept is te bewonderen op de Autoshow van Los Angeles. Reken er dus op dat designelementen van de Ellure vooral in Amerikaanse modellen terug te vinden zijn. Toch spreekt Nissan van ‘world design’ dus ook in Europa gaan we ongetwijfeld iets terug van deze Ellure.