Nissan niet aanwezig op IAA Frankfurt

Geen reacties

Nissan laat een van de belangrijkste autobeurzen van Europa, de IAA in Frankfurt, schieten. Ook op de AutoRai 2011 zullen de Japanners waarschijnlijk niet aanwezig zijn.

Nissan heeft zich afgemeld voor de autoshow van Frankfurt in september. Het Japanse merk heeft besloten om bijna alle autobeurzen in Europa te laten voor wat ze zijn, met uitzondering van autosalons van Genève, Parijs en Brussel. Die laatste is een verkoopbeurs – waar het daadwerkelijk om het verkopen van auto’s draait.

Ook op de AutoRai 2011 laat Nissan waarschijnlijk verstek gaan. Nissan Nederland wil graag aanwezig zijn in Amsterdam maar het Europese hoofdkantoor ligt dwars. Bart van Thienen van Nissan Nederland zegt daarover: “We zijn volop bezig om onze directie te bewegen een uitzondering te maken. Wij willen heel graag. En ik acht ons niet kansloos.”

Tot nu toe hebben alleen Toyota en Honda zich officieel afgemeld voor de AutoRai 2011. Veel merken, waaronder Subaru, Suzuki en Daihatsu, zijn hun deelname nog aan het overwegen. Lees alles over de huidige stand van zaken rondom de AutoRai van 2011 in de column van Willem van den Elskamp.