Tijdperk elektrische auto start in V.S.

Geen reacties

Een nieuw tijdperk is aangebroken in de Verenigde Staten. Vrijwel gelijktijdig worden de eerste Chevrolet Volt en Nissan Leaf afgeleverd in het land.

De elektrische auto zet z’n eerste serieuze stappen in de Verenigde Staten. De tot nu toe enige twee massa-geproduceerde elektrische auto’s maken hun opwachting: de Chevrolet Volt en Nissan Leaf. De eerste exemplaren van beide modellen worden vrijwel gelijktijdig afgeleverd.

Nissan is de eerste. Het merk heeft het eerste exemplaar van de Leaf bij een klant in San Diego afgeleverd. Het merk prijst de Leaf dan ook aan als: ‘de eerste massa-geproduceerde en betaalbare elektrische auto die in de V.S. te koop is’.

Vrijwel gelijktijdig meldt Chevrolet, dat zich de kaas niet van het brood laat eten door de Japanners, dat het is begonnen met het uitleveren van de Volt. De auto’s gaan op transport naar de dealers en binnen enkele dagen worden de eerste exemplaren aan hun nieuwe eigenaar overhandigd. Chevrolet zegt dat deze dag een ‘historisch moment’ is voor General Motors. De Volt is volgens het merk de enige elektrische auto die massa-geproduceerd wordt in de V.S.

Zowel de Chevrolet Volt als de Nissan Leaf komen volgend jaar naar Nederland. De Leaf arriveert hier rond de zomer, de Volt staat pas tegen het einde van 2011 in de showroom.