Nissan niet op AutoRai 2011

Geen reacties

Na Toyota en Honda zegt nu ook Nissan af voor de AutoRai. Het is een gevolg van de strategie van Nissan Europe om alleen belangrijke beurzen zoals die van Parijs en Genève aan te doen.

De derde officiële afmelding voor de AutoRai 2011 komt van Nissan. Na landgenoten Honda en Toyota heeft ook Nissan besloten om niet deel te nemen aan de belangrijkste autoshow van Nederland. De officiële lezing is dat het merk zich wil richten op de introductie van de elektrische Leaf en daarvoor aparte marketingactiviteiten organiseert.

Aad van Dijk, managing director van Nissan Nederland, zegt daarover: “De Leaf is dermate vernieuwend dat wij denken dat het een goede zaak is om de geïnteresseerden zelf op te zoeken. Daarom houden we de Nissan Leaf Tour, een grootschalig evenement waarbij wij zoveel mogelijk mensen met de Nissan Leaf willen laten kennismaken en laten rijden. Deelname aan de AutoRai past niet binnen het plan dat we daarvoor hebben.”

De werkelijke reden achter het wegblijven van Nissan is de strategie van Nissan Europe om alleen de belangrijkste beurzen te bezoeken. De AutoRai hoort daar niet bij en ondanks aandringen van Nissan Nederland blijft het Europese hoofdkantoor bij zijn standpunt. Eerder al maakten we bekend dat Nissan niet op de autoshow van Frankfurt in september zal zijn.