Alle prijzen nieuwe Nissan Micra bekend

Geen reacties

Nissan heeft de prijslijsten van 2011 vrijgegeven. Daarop staan ook die van de nieuwe Micra vermeld.

De vanafprijs van de nieuwe Micra was al bekend: 11.200 euro. Voor dat geld krijg je de nieuwe 1.2-motor met 80 pk onder de motorkap. Dat is de enige motor die Nissan levert bij de verkoopstart. Een versie met turbo en 98 pk volgt later.

De basisuitvoering is de Visia. Deze is voorzien van zes airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, boordcomputer en elektrisch bedienbare portierruiten. De Acenta staat voor 12.900 euro in de prijslijst en daarvoor krijg je airconditioning met climate control, radio/cd/mp3-speler en cruise control. Topuitvoering is de Tekna voor 15.100 euro. Deze is uitgerust met navigatiesysteem, 15 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren, glazen dak en mistlichten vóór.

Er is ook nog de Connect Edition, met sportieve bumpers, 16 inch lichtmetalen wielen en een navigatiesysteem. Verder is deze versie gebaseerd op de Acenta. De prijs bedraagt 14.300 euro. Optioneel levert Nissan een CVT-automaat voor 1.500 euro.

De overige modellen krijgen met ingang van 2011 iets andere prijzen mee door de aangepaste BPM-regels. De Pixo blijft gelijk in prijs, bij de Cube, Note, Juke en Qashqai is het verschil in de meeste gevallen een paar honderd euro, soms in het voordeel en soms in het nadeel van de koper. Flink duurder – duizenden euro’s – zijn de Murano, X-Trail, Pathfinder en 370Z. Deze modellen zijn duidelijk slachtoffer van de CO2-taks.