Nissan Cube neemt afscheid van Europa

Geen reacties

De Nissan Cube zwaait af in Europa. Daarmee neemt een van de markantste auto’s van dit moment afscheid.

Het mocht niet zo zijn voor de Nissan Cube. Het Japanse merk lanceerde de auto begin 2010 op de Nederlandse markt. De MPV breekt met alle designwetten en laat een verfrissende andere kijk zien op het begrip MPV. Helaas, voor nuchtere Europeanen bleek de extreme vormgeving een stap te ver en daarom haalt de Nissan de auto na een jaar weer van de markt.

Het lef van Nissan werd helaas niet beloond. Het was al duidelijk dat de verkopen achterbleven bij de verwachtingen. De Cube werd dan ook op een ongelukkig moment op de markt gebracht, de crisis was begin vorig jaar nog in volle gang.

Ook de dure Japanse munt, de yen, is een reden voor Nissan om de auto hier niet meer te leveren. In tegenstelling tot veel andere Nissan-modellen in Europa wordt de Cube in Japan gebouwd. In Nederland werden tot nu toe slechts 120 exemplaren op kenteken gezet. Een schril contrast met het succes van de Cube in Japan, sinds eind jaren ’90 verkocht Nissan over verschillende modelgeneraties meer dan twee miljoen Cube’s. Wie alsnog zo’n eigenwijze Cube wil hebben moet snel zijn, de voorraad is beperkt.