Nissan Townpod ‘nieuwe generatie EV’

Geen reacties

Terwijl de Leaf nog niet in de showrooms staat gaat Nissan ons al de ‘nieuwe generatie elektrische voertuigen’ laten zien. Op de autoshow van Parijs zal Nissan de Townpod Concept presenteren, een emissieloze auto ‘voor innovatieve ondernemers’.

In het rijtje ‘hij komt, maar we weten nog niet wat’ kan de Nissan Townpod worden toegevoegd. Het Japanse merk laat beslist niet het achterste van de tong zien bij het verspreiden van de teaser van de ‘zero emission’ Townpod conceptcar. Wat weten we al wel?

Met de Townpod Concept wil Nissan laten zien hoe het gamma van Elektrische Voertuigen (EV’s) kan worden uitgebreid met een nieuwe generatie. Daarbij gaat ‘opvallend design samen met een ruim en praktisch interieur’. Het studiemodel is met name bedoeld voor creatieve en technische ondernemers die vanuit huis werken. Dat is een groeiende groep dus we zijn nieuwsgierig hoe Nissan hen zal bedienen. We moeten echter wachten tot begin oktober, wanneer de Townpod officieel wordt onthuld op de Autosalon van Parijs.

Nissan toont op deze autobeurs ook de productieversie van de elektrische Leaf, die vanaf 2011 in Europa wordt geleverd. De presentatie van de compacte cross-over Nissan Juke valt samen met de start van de levering. Daarnaast toont Nissan de SUV X-Trail met de laatste wijzigingen. Ook van deze auto zijn het verbruik en de uitstoot verminderd.

Ten slotte is de nieuwe generatie Nissan Micra – eerder een traditioneel model – van de partij. Deze stadsauto heeft een nieuwe 1,2 liter benzinemotor met drie cilinders. Die verbruikt slechts 5 l/100 km (1 op 20) brandstof en stoot 115 g/km aan CO2 uit. Daarmee valt de Micra in de 20 procent bijtellingscategorie. Voorjaar 2011 volgt een direct ingespoten variant met supercharger. Met 95 g/km aan CO2-uitstoot is die voor zakelijke rijders nog aantrekkelijker: voor die versie hoeft niet meer dan 14 procent bijgeteld te worden.