Nieuwe Nissan Micra vanaf 11.200 euro

Geen reacties

In november van dit jaar staat de nieuwe Nissan Micra in de showroom. Tijd dus voor Nissan om wat meer informatie over de auto vrij te geven. Zo ook de vanafprijs: 11.200 euro.

Nissan is niet bescheiden over de nieuwe generatie Micra, die nog voor het einde van het jaar bij de dealers staat. “De Nissan Micra stelt een nieuwe wereldstandaard voor compacte auto’s”, zo kopt het begeleidende persbericht.

Onder de motorkap heeft de nieuwe Micra in ieder geval een mooie troef. Daar ligt een gloednieuwe 1.2 driecilinder motor, waarvan een versie mét en een versie zonder turbo beschikbaar komt. Die eerste is het meest interessant met een vermogen van 98 pk en een CO2-uitstoot van 95 g/km. Daarmee komt de auto in aanmerking voor de gunstige belastingsregels voor schone auto’s. Dat geldt niet voor de turboloze 1.2 met 80 pk, die stoot namelijk 115 g/km CO2 uit.

Nissan meldt trots dat de Micra ondanks de 61 mm langere koets 25 kg lichter is geworden. De auto staat op een geheel nieuw platform met een compacte wielophanging die garant moet staan voor een stabiel en comfortabel weggedrag.

De Micra komt in drie uitrustingsniveaus: Visia, Acenta en Tekna. Standaard voorziet Nissan de hatchback van elektrisch bedienbare portierruiten en ESP. De Acenta voegt daar automatische airconditioning, een audiosysteem en cruise control aan toe. De meeste luxe vind je op de Tekna met zaken als een navigatiesysteem en een inparkeersysteem. De 1.2 80 pk Visia is er voor 11.200 euro. De overige prijzen maakt Nissan later bekend. De 1.2 met 98 pk verschijnt pas medio 2011 op de markt.