Nissan Townpod: elektrisch vervolg

Geen reacties

Nissan presenteert op de Parijse autosalon de Townpod. Het is een voorbode van de tweede elektrisch aangedreven auto van Nissan, na de Leaf.

De Townpod van Nissan is tot aan de autosalon van Parijs geheim gebleven. Nissan heeft wel al een keer een teaser vrijgegeven maar het uiterlijk van de conceptcar bleef geheim. Nu heeft het merk het doek eraf getrokken. De Townpod blijkt een voorbode van een elektrisch aangedreven bestelauto.

“De tweede elektrisch aangedreven van auto van Nissan na de Leaf is een bestelauto. Deze Townpod is daarvan een voorbode”, aldus Bart van Thienen van Nissan Nederland. Het ontwerp is opvallend en heeft wel wat trekje van de Nissan Cube maar de beursdame in de Townpod trok nog de meeste aandacht. De naam Townpod is een soort van afgeleide van de iPod.

Ook in Parijs staat de echte productieversie van de Leaf. Nissan heeft het uiterlijk nog wat fijngeslepen maar de auto debuteerde natuurlijk al veel eerder. De Leaf staat pas in de zomer van 2011 in de showroom maar in februari komen de eerste honderd exemplaren al naar Nederland. Nissan gunt die auto’s aan bedrijven in Amsterdam, een beloning voor de inspanning die de hoofdstad levert voor het aanleggen van infrastructuur voor elektrische auto’s.

Van Thienen verwacht in het eerste verkoopjaar 1.200 exemplaren van de Leaf te verkopen. Een ambitieuze instelling maar volgens de Nissan-woordvoerder is de Leaf ‘by far the best electric car’.