Vernieuwde Nissan GT-R sneller en zuiniger

Geen reacties

Nissan vindt het tijd om de GT-R aan te scherpen. Met meer vermogen en kleine uiterlijke aanpassingen is de snelste Nissan weer klaar om de strijd aan te gaan op het circuit.

Nissan heeft de eerste foto’s van de vernieuwde GT-R vrijgegeven. De specificaties voor de Europese versie ontbreken nog maar Nissan heeft wel de details van de Japanse GT-R gepresenteerd. Het belangrijkste nieuws: het vermogen stijgt naar 530 pk, een toename van 44 pk. Het koppel neemt met 24 Nm toe tot 612 Nm.

Nissan heeft de winst bereikt door – onder andere – aanpassingen in het motormanagementsysteem door te voeren en een nieuw uitlaatsysteem te monteren. Dat laatste is te zien aan de grotere pijpen in de achterbumper. Gunstige bijkomstigheid van de aanpassingen is dat de GT-R ook iets zuiniger is geworden. Het gemiddelde benzineverbruik bedraagt nu 11,8 l/100 km (1 op 8,4), dat was 12,4 l/100 km.

Ook het onderstel is fijngeslepen en onderging nog wat wijzigingen. De wegligging is verder verbeterd door de toegenomen downforce. Dat is niet de enige aerodynamische aanpassing, de luchtweerstand is gedaald van 0,27 naar 0,26 Cw. Het uiterlijk de GT-R is licht aangepast. We noemen een nieuwe voorbumper en de toevoeging van LED-dagrijverlichting. De vernieuwde GT-R komt in de eerste helft van 2011 naar Nederland.